14 Şubat 2012 Salı

Tel Kadayıflı Islak Kek

0 yorum
Malzemeler

125 gr tereyagı endash oda ısısında
4 yumurta
1,5 sb un
1 su bardağı soda
yarım sb seker
1 paket kabartma tozu,vanilya
1 cimdik tuz

Arasına:1-2 yk tereyagı
1-2 avuc tel kadayıf
biraz ceviz irice dövülmüş


Kadayıflı Islak Kek Tarifi

1-kadayıfı incecik didikleyin. Tereyağında hafif sarartana kadar kavurun. cevizi ekleyip karıştırın. soğuması için kenara alın.
2-tereyagı ve sekeri iyice krema gibi olana dek çırpın. yumurtayı tek tek ekleyip yedirerek çırpın.
3-soda, un, kabartmatozu, vanilya ve tuzu eleyin, karısıma ilave edin, karıştırın. kek hamurunun yarısını hazırlanmış yağlanmış orta boy 27 cm caplı kadar bir tepsiye boşaltın.( ben baton kek kalıbında yaptım)
4- üzerine soğumuş kadayıfı serpin düzeltin. kalan kek karışımını üzerine dökün düzeltin. önceden ısınmış 185 derecede pişirin.

NOT: kek kalıbını yağladıktan sonra üzerine kavrulmamış tel kadayıf serpebilirisniz ben öyle yaptım çok hoş oldu. Şeker mikrarı az dersenız 3 corba kaşığı daha ekleyebılırsınız. Ayrıca soğumuş kekin üzerine sıcak şerbet dökerseniz oda ayrı bir lezzet olur
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder